Takaisin
mika-korhonen-mIXhh8IfXqg-unsplash (1)

Asunnon myynnin ABC: Näin myyntiprosessi etenee kiinteistönvälittäjän kanssa

Isoroban väki
02.04.2024

Kiinteistönvälittäjä ja asunnon myyntiprosessi

Asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi useimmiten elämäntilanteen muuttuessa syystä tai toisesta. Asuntokauppa on usein suuri askel elämässä ja voi kaiken kaikkiaan olla monimutkainen prosessi.

Kun päätös myynnistä on tehty ja sopiva välittäjä valittu, alkaa yhteistyö. Ennen sen aloitusta on hyvä perehtyä siihen, mikä on tärkeää, mitä odottaa ja miten prosessi etenee. Listasimme tärkeimmät kiinteistönvälittäjän kanssa toteutuvat myyntiprosessin vaiheet.

1. Alkukartoitus ja arviointi:

Ennen myyntiprosessin käynnistämistä, kiinteistönvälittäjä tekee alustavan arvion asunnostasi ja keskustelee kanssasi myyntitavoitteistasi. On hyvin tärkeää käydä läpi kaikki asunnon ominaisuudet ja mahdolliset parannukset, jotka voivat lisätä sen arvoa. Toisaalta on hyvä ymmärtää myös asuntosi heikkoudet.

2. Sopimuksen allekirjoittaminen:

Kun olet valinnut kiinteistönvälittäjän, allekirjoitat välityssopimuksen, joka määrittelee välityspalkkion ja muut myyntiin liittyvät ehdot. Tässä vaiheessa kiinteistönvälittäjä saa myös tarvittavat valtakirjat ja dokumentit asunnon myyntiä ja markkinointia varten.

3. Markkinointisuunnitelma:

Kiinteistönvälittäjä laatii markkinointisuunnitelman, joka sisältää tiedot siitä, miten asuntoa markkinoidaan ja kenelle, jotta on mahdollista tavoittaa mahdollisimman laaja joukko potentiaalisia ostajia. Tämä vaihe sisältää usein valokuvien ottamisen, ilmoitusten julkaisemisen ja esittelyjen järjestämisen.

4. Näyttöjen järjestäminen:

Kiinteistönvälittäjä huolehtii asuntonäyttöjen järjestämisestä ja koordinoinnista potentiaalisten ostajien kanssa. Välittäjä vastaa myös kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin sekä antaa tarvittavat lisätiedot kiinnostuneille ostajille.

5. Tarjousten käsittely:

Kun ostajaehdokkaat jättävät tarjouksia, kiinteistönvälittäjä käy ne läpi asunnon myyjän kanssa ja hoitaa yhdessä sovitulla strategialla neuvottelut tarjoajien kanssa niin, että asuntokaupassa saavutetaan mahdollisimman hyvin myynnille asetetut tavoitteet

6. Kaupan vahvistaminen:

Kun sopiva ostaja on löytynyt ja tarjous on hyväksytty, kiinteistönvälittäjä hoitaa kaupan maaliin ja varmistaa, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa. Välittäjä on läsnä myös kaupantekotilaisuudessa ja varmistaa, että kaikki sujuu sovitusti.

7. Jälkimarkkinointi ja asiakaspalvelu:

Onnistuneen asunnon myyntiprosessin sinetöivän kaupan jälkeen kiinteistönvälittäjä tarjoaa yleensä jälkimarkkinointia ja asiakaspalvelua varmistaakseen, että myyjä on tyytyväinen. Välittäjä vastaa kysymyksiin ja tarjoaa tukea myös asuntokaupan jälkeisissä asioissa.

Kiinteistönvälittäjän kanssa myyntiprosessi on usein sujuvaa ja stressitöntä eli yksinkertaisesti helppoa. Valitessasi kokeneen ja ammattitaitoisen välittäjän, voit tukeutua siihen, että asunnon myynti etenee tehokkaasti ammattilaisen käsissä ja että yhdessä edetään kohti sovittua lopputulosta.