Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Onko palvelu maksullinen?

Palvelu on täysin maksuton eikä se sido sinua mihinkään. Palvelun tuottavuuden mahdollistavat kiinteistönvälittäjät, joille sivusto toimii maksullisena asuntojen myyntikanavana.

Onko kilpailuttaminen sitovaa?

Palvelun käyttäminen ei missään vaiheessa sido tai velvoita sinua mihinkään.

Milloin välittäjät ottavat yhteyttä?

Välittäjät voivat lähestyä sinua heti osallistumisensa jälkeen, vaikka kilpailutus ei olisikaan vielä virallisesti päättynyt. Soiton tai viestinvaihdon aikana pääsette sopimaan ajankohdan maksuttomalle arviointikäynnille. Välittäjien yhteystiedot ovat käytössäsi heti heidän osallistuttuaan kilpailutukseen.

Miten voin seurata tarjouskilpailua?

Pääset seuraamaan reaaliaikaista tarjouskilpailua sähköpostiisi saapuneen linkin kautta.

Kuinka monelta välittäjältä saan tarjouksen?

Kilpailutukseen voi osallistua neljä välittäjää per kohde. Sinun on siis mahdollista saada neljä eri välitystarjousta.

Miksi käyttää kiinteistönvälittäjää?

Kiinteistönvälittäjä toimii asiantuntijana asuntokauppoja tehtäessä. Välittäjä edustaa kiinteistön omistajaa, ja hoitaa sopimukset myyjän ja ostajan välillä. Kiinteistönvälittäjän tärkein tehtävä on myydä asunto ja toimia asiantuntijana, kun kiinteistö ja raha vaihtavat omistajaa. Välittäjä järjestää asuntoesittelyt, hoitaa tarjousneuvottelut ja laatii asianmukaiset asiakirjat. Välittäjää on mahdollista käyttää myös asuntoa ostaessa, jolloin sinulla on mahdollisuus päästä näkemään sellaisiakin kohteita, jotka eivät ole julkisilla markkinoilla. Vuokranvälittäjä puolestaan säästää aikaasi ja hoitaa esittelyt, paperityöt ja avainten luovutuksen puolestasi.

Mitä tarkoittaa välityspalkkio?

Kiinteistön myyjä maksaa välittäjälle välityspalkkion eli komission myynnin toteutuessa. Välityspalkkio tarkoittaa laillistetun kiinteistönvälittäjän toimeksiantosopimuksen mukaista komissiota, joka määritetään yleisesti perittävänä prosenttiosuutena velattomasta myyntihinnasta tai myyntihinnasta.

Millä perustein välittäjä tulisi valita?

Kiinteistönvälittäjää valitessa ei kannata tuijottaa ainoastaan välityspalkkion suuruutta. Osaava ja alueesi tunteva, kenties hivenen kalliimpi välittäjä voi saada asunnostasi keskimääräistä paremman hinnan. Halvin välittäjä voi koitua lopulta jopa kalliimmaksi, jos asunnosta ei saadakaan toivottua myyntihintaa. Pätevä välittäjä hoitaa tehtävänsä asiantuntevasti ja pitää huolen, ettet sinä joudu vaikeuksiin myymisen aikana tai sen jälkeen esimerkiksi sopimusteknisten asioiden takia. On tärkeää punnita tarkoin, millainen välittäjä on juuri sinulle sopivin ja mieluisin.

Voinko saada hinta-arvion samana päivänä?

Tarjouksen saaminen edellyttää, että kiinteistönvälittäjä perehtyy myytävään kohteeseen huolellisesti. Siksi tarjouksen jättäminen vaatii paikan päällä vierailua eli maksutonta arviointikäyntiä. Jotkut välittäjät saattavat tehdä myös etäkatselmuksia. Kiinteistönvälittäjät ovat yhteydessä sinuun ja sopivat kanssasi sopivan ajankohdan maksuttomalle arviointikäynnille.