Takaisin
asunnonmyynti

Asunnon myynti: Myyntiopas asunnon myyntiin ja kiinteistönvälittäjän valintaan

Isoroban väki
20.05.2024

Asunnon myynti - Myyntiopas avuksesi

Asunnon myynti voi olla suuri ja monimutkainen prosessi, mutta huolellisella suunnittelulla ja valmistautumisella voit tehdä siitä huomattavasti sujuvamman. Tässä oppaassa käymme läpi tärkeitä vaiheita ja tarjoamme muistilistan, jonka avulla voit varmistaa, että kaikki tarvittavat asiat tulevat hoidetuksi. Asunnon myynti vaatii monenlaisten asioiden huomioon ottamista, aina asunnon kunnon arvioinnista ja markkinoinnista sopivien asiakirjojen keräämiseen ja lopulta kaupanteon viimeistelyyn.

1. Arvioi asuntosi kunto ja markkina-arvo

Toimenpiteet: Pyydä useita kiinteistönvälittäjiä arvioimaan asuntosi. He tekevät arvion asuntosi kunnosta ja markkina-arvosta. Kiinteistönvälittäjät pystyvät tarjoamaan arvion asuntosi markkina-arvosta, joka perustuu muun muassa sijaintiin, kuntoon ja markkinatilanteeseen. He voivat myös antaa neuvoja mahdollisista parannuksista, jotka voivat nostaa asuntosi arvoa.

Tavoite: Saada realistinen käsitys asuntosi arvosta. Tämä auttaa sinua asettamaan oikean hintapyyntön ja tekemään tarpeellisia korjauksia tai kunnostuksia ennen asunnon myyntiä.

2. Valitse sopivin kiinteistönvälittäjä

Toimenpiteet: Kilpailuta asuntosi myynti ja vertaile välittäjiä ja heidän antamiaan välitystarjouksia. Eri välittäjillä on erilaiset lähestymistavat ja palvelut, joten on tärkeää löytää juuri sinun tarpeisiisi sopiva välittäjä. Tutustu välittäjiin ja kysele heidän aiemmista myynneistä saadaksesi käsityksen heidän kokemuksestaan ja tehokkuudestaan.

Tavoite: Valita kokenut ja luotettava välittäjä, joka tuntee paikallisen markkinan. Sopiva välittäjä ei ainoastaan osaa hinnoitella asuntosi oikein, vaan hänellä on myös hyvät kontaktit ja markkinointikanavat, jotka voivat nopeuttaa myyntiprosessia ja maksimoida myyntihinnan.

3. Tee tarvittavat kunnostukset ja stailaa asunto

Toimenpiteet: Kysy kiinteistönvälittäjältä suosituksia tarvittavista kunnostuksista ja stailauksesta. Monet välittäjät voivat suositella ammattistailaajia tai tarjota stailauspalveluja itse. Stailaus voi sisältää esimerkiksi huonekalujen uudelleenjärjestelyä, seinien maalausta, pienten korjausten tekemistä ja yleisen siisteyden varmistamista.

Tavoite: Parantaa asunnon houkuttelevuutta potentiaalisten ostajien silmissä. Hyvin stailattu ja siisti asunto houkuttelee enemmän ostajia ja voi lyhentää myyntiaikaa sekä nostaa myyntihintaa.

4. Kerää kaikki tarvittavat asiakirjat

Toimenpiteet: Välittäjä auttaa sinua keräämään ja tarkistamaan kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten pohjapiirustukset ja mahdolliset remonttisuunnitelmat. On tärkeää, että kaikki tarvittavat tiedot ja asiakirjat ovat saatavilla ennen kuin asunto laitetaan myyntiin. Tämä sisältää muun muassa isännöitsijäntodistuksen, energiatodistuksen ja mahdolliset huoltokirjat.

Tavoite: Varmistaa, että kaikki myyntiin tarvittavat asiakirjat ovat valmiina. Hyvin valmistellut asiakirjat nopeuttavat myyntiprosessia ja antavat ostajalle luottamusta asunnon kunnosta ja historiasta.

5. Valokuvien ja ilmoitusten laatiminen

Toimenpiteet: Välittäjä järjestää ammattivalokuvaajan ottamaan kuvia asunnostasi ja laatii houkuttelevat myynti-ilmoitukset. Laadukkaat kuvat ja houkuttelevat ilmoitukset ovat avainasemassa, kun asuntoa markkinoidaan verkossa ja muissa kanavissa. Välittäjä voi myös kirjoittaa myynti-ilmoitukset, jotka korostavat asunnon parhaita puolia ja sijainnin etuja.

Tavoite: Houkutella mahdollisimman paljon potentiaalisia ostajia laadukkaiden kuvien ja ilmoitusten avulla. Hyvin tehty ilmoitus herättää kiinnostusta ja lisää mahdollisuuksia saada useita tarjouksia asunnosta.

6. Järjestä näytöt ja pidä asunto siistinä

Toimenpiteet: Välittäjä hoitaa näyttöjen järjestämisen ja aikataulutuksen. Sinun tehtäväsi on varmistaa, että asunto on siisti ja näyttövalmis. Näytöissä asuntoon saapuu potentiaalisia ostajia, jotka haluavat nähdä asunnon parhaassa mahdollisessa kunnossa. Pidä asunto puhtaana, tuuleta huoneet ja varmista, että valaistus on riittävä.

Tavoite: Varmistaa, että ostajaehdokkaat näkevät asunnon parhaassa mahdollisessa kunnossa. Siisti ja hyvin hoidettu asunto tekee hyvän vaikutelman ja lisää ostajien kiinnostusta.

7. Käsittele tarjoukset ja neuvottele paras hinta

Toimenpiteet: Välittäjä auttaa sinua käsittelemään tarjoukset ja neuvottelemaan parhaan mahdollisen hinnan. Hän voi antaa arvokkaita neuvoja tarjousten hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Välittäjä toimii neuvottelijana sinun ja ostajan välillä ja pyrkii saamaan parhaan mahdollisen hinnan asunnosta.

Tavoite: Saavuttaa asunnosta paras mahdollinen myyntihinta. Hyvä välittäjä osaa neuvotella ja suostutella ostajia tekemään kilpailukykyisiä tarjouksia, mikä voi johtaa korkeampaan myyntihintaan.

8. Viimeistele kaupat ja allekirjoita kauppakirjat

Toimenpiteet: Välittäjä hoitaa kaikki tarvittavat paperityöt ja varmistaa, että kauppakirjat ovat oikein laadittu. Sinun tehtäväsi on allekirjoittaa kauppakirjat ja varmistaa, että kaikki ehdot täyttyvät. Kauppojen viimeistelyvaiheessa on tärkeää varmistaa, että kaikki asiakirjat ovat oikein ja että kaupanteko sujuu ongelmitta.

Tavoite: Varmistaa, että kaupanteko sujuu ongelmitta ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Hyvin hoidettu kaupantekoprosessi vähentää riskejä ja varmistaa, että saat asunnon myynnistä maksimaalisen hyödyn.

Entä mitä kiinteistönvälittäjiä kilpailuttaessa pitää ottaa huomioon?

Asunnon myynti on usein yksi elämän suurimmista taloudellisista päätöksistä, ja oikean kiinteistönvälittäjän valinta voi vaikuttaa merkittävästi myyntiprosessin sujuvuuteen ja lopulliseen kauppahintaan. Kilpailuttamalla kiinteistönvälittäjiä huolellisesti käyttämällä kilpailutussivustoamme voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen palvelun ja hinnan.

Asunnon myynti ja kiinteistönvälittäjän valinta

Asunnon myynti on monivaiheinen prosessi, joka vaatii asiantuntemusta ja kokemusta. Kiinteistönvälittäjä voi auttaa sinua:

 • Asettamaan realistisen hinnan asunnollesi
 • Markkinoimaan asuntoasi tehokkaasti
 • Hoitamaan näyttöjä ja yhteydenottoja potentiaalisten ostajien kanssa
 • Neuvottelemaan parhaan mahdollisen kauppahinnan
 • Hoitamaan kaikki tarvittavat paperityöt ja sopimukset

Kilpailuta välittäjät sivustollamme ilmaiseksi ja valitse heistä paras mahdollinen juuri sinun tarpeisiisi.

Kilpailuta kiinteistönvälittäjiä sivustomme avulla: Miten aloittaa?

Pääset kilpailuttamaan asuntosi myynnin täyttämällä lyhyen lomakkeen sivustollamme. Sivustomme kautta saat listan potentiaalisista kiinteistönvälittäjistä, jotka jättävät tarjouksensa. Näin voit helposti vertailla eri välittäjien palveluja ja palkkioita.

Kiinteistönvälittäjän kokemus ja paikallistuntemus

Kun kilpailutat kiinteistönvälittäjiä sivustomme kautta, yksi tärkeimmistä tekijöistä on heidän kokemuksensa ja paikallistuntemuksensa. Välittäjän tulee tuntea alueesi asuntomarkkinat ja ymmärtää, mitä ostajat hakevat juuri siltä alueelta. Sivustomme tarjoaa tietoja välittäjien kokemuksesta ja palveluista, jotta voit tehdä perustellun valinnan.

Tarkistettavat asiat:

 • Kuinka monta vuotta välittäjä on toiminut alalla?
 • Onko välittäjällä asianmukainen koulutus ja kokemus?
 • Tunneeko välittäjä hyvin alueesi markkinat?

Markkinointisuunnitelma ja myyntikanavat

Tehokas markkinointi on avainasemassa, kun asunnon myynti onnistuu nopeasti ja hyvällä hinnalla. Kilpailuttaessasi kiinteistönvälittäjät sivustomme kautta, voit pyytää heiltä yksityiskohtaisen markkinointisuunnitelman ja selvittää, mitä kanavia he käyttävät asuntosi mainostamiseen.

Tarkistettavat asiat:

 • Mitä markkinointikanavia välittäjä käyttää (esim. internet, sosiaalinen media, lehti-ilmoitukset)?
 • Millaisia markkinointimateriaaleja (esim. valokuvat, videot) välittäjä tuottaa asunnostasi?
 • Onko välittäjällä pääsy suuriin asunnon myyntiportaaleihin?

Välityspalkkio ja sopimusehdot

Kiinteistönvälittäjän palkkio vaihtelee, ja se on yleensä prosenttiosuus asunnon myyntihinnasta. Kilpailuttaessasi kiinteistönvälittäjiä sivustomme kautta, vertaile heidän palkkioitaan ja sopimusehtojaan huolellisesti ilmaisen arviointikäynnin jälkeen jätettävästä välitystarjouksesta. Muista, että halvin vaihtoehto ei aina ole paras – tärkeintä on, että saat rahoillesi vastinetta.

Tarkistettavat asiat:

 • Mikä on välittäjän palkkioprosentti?
 • Sisältyykö palkkioon muita kuluja (esim. markkinointikulut)?
 • Millaiset sopimusehdot välittäjällä on (esim. irtisanomisaika)?

Asunnon myyntiprosessin aikataulu

Selvitä, kuinka kauan välittäjä arvioi myyntiprosessin kestävän. Vaikka tarkkaa aikaa on vaikea ennustaa, kokeneen välittäjän pitäisi pystyä antamaan realistinen arvio.

Tarkistettavat asiat:

 • Kuinka kauan välittäjä arvioi myynnin kestävän?
 • Miten välittäjä aikoo edistää myyntiä aikataulun mukaisesti?
 • Mitä tapahtuu, jos asunto ei myy arvioidussa ajassa?

Yhteistyön sujuvuus ja kommunikointi

Asunnon myynti on tiimityötä, ja hyvä kommunikointi on avainasemassa.

Tarkistettavat asiat:

 • Kuinka usein välittäjä pitää sinut ajan tasalla?
 • Onko välittäjä helposti tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostitse?
 • Miten välittäjä vastaa kysymyksiisi ja huolenaiheisiisi?

Lopuksi: Tee päätös ja valitse sinulle paras kiinteistönvälittäjä

Kun olet kilpailuttanut kiinteistönvälittäjät ja arvioinut heidän tarjoamansa palvelut, palkkiot ja referenssit, voit tehdä perustellun päätöksen. Valitse välittäjä, joka täyttää parhaiten tarpeesi ja jonka kanssa tunnet voivasi tehdä sujuvaa yhteistyötä. Muista seurata myyntiprosessia aktiivisesti ja kommunikoida välittäjäsi kanssa säännöllisesti.

Asunnon myynti voi olla stressaava prosessi, mutta oikean kiinteistönvälittäjän valinta tekee siitä huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa. Kilpailuta kiinteistönvälittäjiä sivustomme helposti ja nopeasti, ja valitse juuri sinulle sopivin välittäjä.

Yhteenveto asunnon myynnistä

Asunnon myynti kiinteistönvälittäjän avulla voi tehdä koko prosessista sujuvamman ja stressittömämmän. Tämän oppaan ja muistilistan avulla voit varmistaa, että kaikki tärkeät vaiheet tulevat hoidetuksi oikea-aikaisesti ja ammattitaitoisesti. Muista valita välittäjä, jolla on kokemusta ja asiantuntemusta, jotta voit saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen talon myynnissä. Kiinteistönvälittäjä on tärkeä kumppani, joka auttaa sinua myyntiprosessin jokaisessa vaiheessa, aina asunnon arvioinnista kaupanteon viimeistelyyn saakka.