Takaisin
isabella-presnal-kS3zs-cUGG0-unsplash

Kiinteistönvälittäjä ja asunnon myynti: Miksi asuntoa ei kannata myydä itse?

Isoroban väki
14.04.2024

Pätevä asunnon hinta-arvio ja strateginen asunnon myynti

On helppo ajatella, että asunnon myynnin voi hoitaa kuka tahansa ja sitä tulee harkituksi omin päin myyntiä. On tärkeää ymmärtää, miksi ammattilaisen palkkaaminen on hyödyllistä ja ennen kaikkea kannattavaa. Tuntuvia etuja ovat muun muassa sujuva ja ammattimainen myyntiprosessi sekä lopulta se voi osoittautua taloudellisesti kannattavaksi. Listasimme tärkeimmät seikat, miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen on kannattavaa.

  1. Kiinteistönvälittäjät ovat alansa ammattilaisia. Heillä on syvällinen ymmärrys markkinatrendeistä, hinnoittelusta ja ostajien odotuksista. Ajankohtainen tieto ja kokemus antavat varmuutta asunnon oikeanlaiseen hinnoitteluun sekä tehokkaan markkinointistrategian suunnitteluun, jotta oikeanlaiset ostajat löytävät tiensä asuntonäyttöihin.
  2. Kiinteistönvälittäjän tehtävä on hoitaa kaikki myyntiin liittyvät käytännön asiat. Ammattilainen hoitaa puolestasi näytöt, tarjousneuvottelut sekä huolehtii asiakirjoista ja muista tarvittavista asioista. Välittäjän palkkaaminen omaksi myyntikonsultiksi helpottaa huomattavasti asunnon myyjän elämää säästäen paljon aikaa ja vaivaa sekä varmistaen, että myyntiprosessi etenee sujuvasti lain mukaisesti.
  3. Kiinteistönvälittäjät neuvottelevat asunnostasi paremman hinnan.
    Heiltä löytyy kokemusta neuvottelutekniikoihin ja taitoja, jotka auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen myyntihinnan asunnostasi. Tämä voi lisätä huomattavasti myyntitulojasi.

Lisäksi kiinteistönvälittäjillä on laaja verkosto ja resurssit sekä pääsy tietokantoihin, jotka auttavat myyntiprosessissa ja markkinointistrategiassa. Heillä on käytössään sellaisia markkinointikanavia ja -alustoja, joita itse asuntoa myyvällä ei ole. Näitä tehokkaasi hyödyntämällä on mahdollista lisätä näkyvyyttä ja parantaa mahdollisuuksia asunnon myyntiin hyvällä hinnalla ja nopealla aikataululla.