Takaisin
nathan-j-zEIFi2kyaBQ-unsplash (1)

Ostotoimeksianto: Avain unelmiesi kodin löytämiseen

Isoroban väki
10.04.2024

Ostotoimeksianto ja välityspalkkio

Ostotoimeksianto on miellyttävä ja tehokas tapa löytää juuri se oikea koti. Se on tie myös sellaisten asuntojen apajille, jotka eivät ole vielä tai eivät koskaan tule perinteisille markkinoille myyntiin. Ostotoimeksiannolla kiinteistönvälittäjä toimii ostajan asiamiehenä ja etsii aktiivisesti asiakkaan toiveiden mukaista kohdetta. Ostaja määrittelee etukäteen toiveidensa perusteella asunnon kriteerit, kuten sijainnin, asunnon tyypin, hintahaarukan ja muut halutut ominaisuudet. Välittäjä puolestaan käyttää asiantuntemustaan ja verkostojaan löytääkseen sopivia kohteita, sekä ottaa suoraan yhteyttä potentiaalisiin myyjiin.

Yksi suurimmista ostotoimeksiannon eduista on se, että välittäjällä on pääsy kohteisiin, jotka eivät ole julkisesti myynnissä. Tämä tarkoittaa sitä, että ostaja saa mahdollisuuden tutustua laajempaan asuntotarjontaan, mikä parhaassa tapauksessa sisältää myös sellaisia kohteita, joita muuten ei olisi mahdollista edes harkita.

Toisin kuin perinteisessä asunnon ostotilanteessa, ostotoimeksiannon välityspalkkion maksaa ostaja yleisesti siinä kohtaa, kun kaupat syntyvät. Vaikka välittäjä ottaa siivunsa, tämä ei lähtökohtaisesti tarkoita, että ostamisesta tulee kalliimpaa. Ammattitaitoinen välittäjä osaa neuvotella ja perustella myyntihinnan alhaisemmaksi kuin ostaja olisi luultavasti itse kyennyt. Lisäksi ostaja määrittelee etukäteen hinnan, joka sisältää myös välityspalkkion, joten yllättäviä kuluja ei synny.

Ostotoimeksianto tarjoaa kätevän ja tehokkaan tavan löytää unelmien asunto ilman turhaa stressiä ja vaivaa, helposti. Uutta kotia tai vaikkapa sijoitusasuntoa etsiessä kannattaa harkita ostotoimeksiantoa, jolloin asiantuntija auttaa löytämään sinulle unelmiesi kodin tai sijoituskohteen.

Näin ostotoimeksianto etenee:

  1. Ostaja määrittelee tarkat kriteerit ja budjetin haluamalleen asunnolle.
  2. Välittäjä etsii aktiivisesti sopivia asuntoja ostajan toiveiden mukaisesti.
  3. Välittäjä huolehtii asunnon taustojen ja dokumenttien tarkistamisesta.
  4. Välittäjä neuvottelee asunnon hinnasta myyjän kanssa ostajan puolesta.
  5. Välittäjä hoitaa kaikki asunnon ostoon liittyvät paperityöt ja muodollisuudet.
  6. Ostaja maksaa sovitun välityspalkkion vasta, kun sopiva asunto on löytynyt ja kauppa on tehty.