Takaisin
jan-corba-1beDZJNKQ9c-unsplash

Vailla vakinaista asuntoa ry: Yhteisöllisyyttä ja tukea asunnottomille

Isoroban väki
05.04.2024

Asuminen ja yhteiskunta

Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva) on merkittävä toimija Suomessa, joka tukee asunnottomia ja heidän oikeuksiaan yhteiskunnassa. Yhdistys tarjoaa apua ja resursseja niille, jotka kamppailevat vakituisen kodin puutteen kanssa. Samalla yhdistys edistää yhteisöllisyyttä ja solidaarisuutta asunnottomien keskuudessa.

Yhdistyksen toiminta perustuu vahvaan eettiseen ja sosiaaliseen sitoutumiseen, joka kumpuaa halusta luoda yhteiskunta, jossa jokaisella on oikeus turvalliseen ja vakinaiseen asumiseen. Yhdistys tarjoaa monipuolista tukea asunnottomille, mukaan lukien tilapäisen hätämajoituksen, neuvontaa ja vertaistukea sekä vaikuttamistyötä asunnottomuuden vähentämiseksi.

Vva:n työssä korostuu ennaltaehkäisevän toiminnan tärkeys. Yhdistys pyrkii tunnistamaan ja puuttumaan mahdollisiin syrjäytymisen ja kodittomuuden riskitekijöihin jo varhaisessa vaiheessa tarjoamalla tukea ja ohjausta niille, jotka ovat vaarassa ajautua asunnottomuuden tielle. Toiminta sisältää taloudellista neuvontaa, mielenterveyspalveluihin ohjaamista sekä koulutuksen ja työllistymisen tukemista.

Lisäksi Vva tavoitteena on aktiivisesti vaikuttamaan yhteiskunnallisiin rakenteisiin ja päätöksentekoon asunnottomuuden torjumiseksi. Yhdistys osallistuu laaja-alaiseen vaikuttamistyöhön, jossa pyritään edistämään asunnottomien oikeuksia, lisäämään asumisen saatavuutta ja parantamaan sosiaaliturvajärjestelmää ratkaisukeskeisesti.