Takaisin
tania-malrechauffe-pkMgzQfpi9Y-unsplash

Välityspalkkion tuijottaminen voi johtaa harhaan: Miksi halvin välittäjä ei välttämättä ole kannattavin valinta?

Isoroban väki
02.04.2024

Kiinteistönvälittäjä ja asunnon paras mahdollinen myyntihinta

Asunnon myyminen on iso päätös, varsinkin sen ajankohtaisuuden osuessa usein muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Kiinteistönvälittäjän valinta on tärkeä päätös, sillä se vaikuttaa pitkälti prosessin mielekkyyteen ja merkittävästi lopputulokseen. Vaikka halvin kiinteistönvälittäjä saattaa aluksi houkutella hintansa puolesta, se ei välttämättä ole paras vaihtoehto kokonaisuuden kannalta. Listasimme alle kolme tärkeää tekijää, miksi halvimman välittäjän valinta voi koitua kalliimmaksi.

  1. Halvemman välityspalkkion tarjoava kiinteistönvälittäjä saattaa lähtökohtaisesti tarjota vähemmän palveluja ja resursseja kuin kalliimmat kilpailijansa. Tällainen välittäjä saattaa esimerkiksi tarjota suppeampaa markkinointia tai hänellä voi olla rajoitetumpi verkosto potentiaalisten ostajien tavoittamiseksi. Tämä voi johtaa siihen, että asuntoasi markkinointi ei ole tehokasta ja se jää muiden varjoon, mikä puolestaan voi vaikuttaa negatiivisesti myyntiaikaan ja myyntihintaan.
  2. Halvemman välityspalkkion tarjoava kiinteistönvälittäjä saattaa puuttua rautaista ammattitaitoa ja kokemusta, jotka ovat usein ratkaisevia tekijöitä onnistuneen myyntiprosessin kannalta. Kiinteistönvälitys on monimutkainen ja monitasoinen ala, ja kokemattoman välittäjän virheet voivat koitua sinulle kalliiksi. Kokenut ja ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä tarjoaa arvokasta neuvontaa ja tukea koko myyntiprosessin ajan, minkä tullen on mahdollista saavuttaa paras mahdollinen lopputulos.
  3. Halvempi kiinteistönvälittäjä saattaa olla halvempi todellisista syistä. Välittäjä saattaa leikata kulujaan muilta osa-alueilta, kuten markkinoinnista tai henkilöstöstä, mikä vaikuttaa kykyyn tarjota laadukasta palvelua ja tukea. Tämä usein johtaa huonoon asiakaspalveluun ja huonoon kokemukseen koko myyntiprosessin osalta lopputulosta unohtamatta.

Kaiken kaikkiaan halvin kiinteistönvälittäjä ei välttämättä ole paras valinta. On tärkeää punnita hintaa suhteessa tarjottuihin palveluihin ja resursseihin, ja erityisesti lopputulokseen eli kauppahintaan. Valitsemalla kokeneen ja ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän voit edesauttaa mahdollisuuksiasi saada paras mahdollinen hinta asunnostasi ja varmistaa sujuvan sekä tehokkaan myyntiprosessin.